За нас

ЗА НАС

"Мебелни къщи Ралица” АД е основана през 1994 година. Понастоящем компанията е в числото на най-значимите вносители и дистрибутори на мебели и обзавеждане у нас и един от най-големите доставчици по сделки за комплексно хотелско обзавеждане в България. 

Компания “Мебелни къщи Ралица” АД поддържа бизнес отношения с десетки водещи компании от над 15 държави в Европа, Америка и Азия, като подбира своите партньори по стриктни критерии и правила. Основен принцип в дейността на всички нива на нашия грижливо подбран и обучен персонал е предоставянето на качествени стоки и услуги и работа в интерес на клиентите и обществото.

ОТЛИЧИЯ

През 2003 година “Мебелни къщи Ралица” АД стана първата компания в своя бранш в България с присъдена сертификация по ISO 9001:2000 за въведената Система за управление на качеството.  В своята дейност, организация и управление компанията прилага устойчиви и ефективни правила и процедури, с които се гарантира постоянно високото качество на предлаганите услуги и управленски методи. Освен повод за гордост, тази сертификация за нас означава и едно постоянно предизвикателство и стремеж към непрестанно усъвършенстване във всички етапи на нашата работа.

Yataş Bedding

Yatas ( Яташ ) е една от най-големите компании производители на легла, мека мебел,корпусна мебел и текстилни изделия в Турция. Yatas е създадена през 1976 г. като фабрика за производство на дунапренови изделия. През 1979 г. започва производството на дунапренови легла.През годините, в резултат на значителните инвестиции Yatas разширява продуктовата си гама :
- 1981 г. - производството на матраци.
- 1987 г. -производство на текстилни изделия – възглавници, завивки, протектори, спално бельо и др.
- 1993 г. производство на мека мебел,
- 1997 г. –производство на корпусна мебел.
В днешно време фирма Yatas е символ на качество, сигурност и разнообразие на предлаганите стоки и услуги. Фирмата разполага с огромни производствени мощности, технологии и научни знания в сектора. Следи световните новости, внедрява модерните технологии и актуалните продукти. Yatas е от водещите производители в сектора, притежава 5 фабрики, в които работят 1450 служители и над 1000 обекта, където се предлагат нейните стоки. Тя произвежда около 450 000 матраци ежегодно. Благодарение на внедряването на нови технологии и непрекъсното повишаване на качеството, фирма Yatas е световна марка, която изнася в над 50 страни - САЩ, Англия, Швейцария, Германия, Холандия, Унгария, Русия, България, Румъния , Китай и много други.
Фирма Yatas e лидер и иноватор в сектора. Матраците, произвеждани в Yatas са двулицеви, което позволява ефективното им използване в зимните и летни месеци от годината. Тя е единствената фирма, която използва Woolmark- вълнени вложки, които се изполват в зимната страна на матраците, което позволява поддържането на тялото топло.Тя е първата фирма, която влага вълна от Алпака и естествена натурална коприна.
Тя е първата фирма, която използва антиалергични и антибактериални вложки в своите възглавници и завивки, като се използват лицензирани пълнежи на фирмата Dacron. Тя е и първата фирма, която използва лицензирана натурална вълна Wollmark в своите завивки.
Oсвен лицензирани пълнежи фирма Yatas използва и лицензирани технологии Outlast ( технология, която се използва с екипировката на астронавтите на NASA, която регулира човешката температура), AIR CHANNEL TECHNOLOGY® (Технология с въздушни канали), TENCEL® , Viloft®, Cairfull 3 D ® в някои свои продукти.